O nama

Firmu DOVERS d.o.o.osnovao je 1994. Ing.Milkan Dojčinović sa dugogodišnjim stručnim iskustvom na projektiranju proizvodnje parnih turbina sa CNC upravljanim strojevima. Tako veliko iskustvo kod prenosa znanja i tehnologija  za proizvodnju Parnih turbina velikih jediničnih snaga koje je u potpunosti realizirana ,a Tvornica parnih turbina u Karlovcu postala jedinstvena firma u Evropi gdje se glavni  dijelovi turbina proizvode CNC tehnologijom. U nastavku  to kapitalno Iskustvo razvija se u suradnji sa firmom Zoller GmbH Njemačka vodećim evropskim proizvođačem uređaja za prednamještanje i mjerenje alata i TMS softwara koji integrira cijelu proizvodnju sa vezom na CAD/CAM.Nadalje  suradnja sa   

Snažno potaknut razvojem i podrškom stručnog tima  firme Zoller GmbH. Kao inženjer za primjenu i tehničke savjete isprojektirali smo i instalirali preko 300 Zoller mjernih strojeva i školovali programere i operatere. 

Da bi zaokružili proizvodni ciklus u zastupstvu smo firme Bohlerit GmbH za tvrdometalne štapiće za proizvodnju alata na CNC Brusilicama ,u zastupstvu smo Firme Wimmer za „Tren“ mašina za odrezivanje tvdometalnih štapića. Za  ekologiju i otsis prašine iz proivodnih pogona imamo u zastupstvu firmu Reven GmbH Njemačka.

Tako zaokružujemo proizvodnju reznih alata od tvrdih metala  kako za obradu metala ,tako i za obradu drva na CNC obradnim centrima  ,povezanim ma mjernu mašinu Zoller Genius 3 za kompletnu kontrolu geometrije alat ,povratkom informacije u Softwar Num Roto i automatska korekcija za daljnju proizvodnju neovisno o operateru.Ova tehnologija predstavlja špicu Evropske tehnologije. Mi nudimo kompleta paket za proizvodnju ,kontrolu ,školovanje operatera i programera.

Sa Zoller TMS softwareom integriramo cijele pogone na jednu mjernu mašinu Zoller koja vrši prednamještanje alata za sve strojeve u jednom pogonu  i radnom stanicom vezom na CAD/CAM.